zondag 3 mei 2009

orgaannevel



ACG Vianen is van mening dat woorden het gereedschap zijn van de poëzie, in al haar onderdelen. Zijn woord gaat over de taal als moeilijkheid om duidelijk te kunnen maken wat wordt gedaan, gezegd en gedacht. In schrift, klank en beeld onderneemt ACG daarom een zoektocht naar de mogelijkheden van taal om haar rijkdom te tonen.

Gerrit Komrij zei over deze bundel:“ACG heeft een krachtige poëziestem. waarin de diepe bewogenheid zich heeft ontplooid in veelvoud en verbondenheid met de taal” Mooie woorden die recht doen, maar er is meer. Bijvoorbeeld de verschillende gedaanten waarin de dichter tot ons komt. In de schamele 60 pagina's van deze bundel maken we immers kennis met onder andere ACG de taalvirtuoos, de performer & de kunstenaar. Om van zijn experimenten met twee en drie letterwoorden maar te zwijgen etc, etc.

Verder kent de bundel overigens geen bladnummering en geen inhoudsopgave, de lezer wordt eenvoudigweg uitgenodigd te verdwalen in de wereld die Vianen heet. Dat zouden meer mensen moeten doen, & bestellen doet men hier

Geen opmerkingen: